Monday, December 24, 2012

Remedi TV9 rumah tukang urut untuk patah222 tulang

bercuti ke Johor yang lalu 15/12/12 - 17/12/12
Sape yang ada tgk rancangan REMEDI TV9

DELIMA terjah ke rumah tukang urut bangsa China -
ramai yang datang untuk berubat terutama klu terkena
patah tangan, kaki , sakit lutut
- meraung juga pesakit masa berubat tu
dibetul222 tolak sana dan sini lepas tu dibalut dengan kain
ada herba ditampalnya sekali

untuk lebih baik kena datang kali ke 2

kena ambik NOMBOR giliran



 orang ramai menunggu giliran
jd pkwe Delima xjadi ambik Nombor - udah lambat nanti xtau pukul berapa dapat gilirannye nanti.
mungkin akan terjah sekali lg - kena awal222 pagi
ramai berpendapat memang cepat baik, bila berubat di situ.

19 comments:

Nuriaza Nasir said...

kalau kt muar johor pun ade tukang urut patah..tp die urut kat daun je..sy dah pernah urut kat situ..kaki sy patah n retak..lpas 3 hari dah boleh jalan mcm biasa

Nuriaza Nasir said...

kalau kt muar johor pun ade tukang urut patah..tp die urut kat daun je..sy dah pernah urut kat situ..kaki sy patah n retak..lpas 3 hari dah boleh jalan mcm biasa

KBC said...

Delima,blh tau x kat mana rumah uncle cina ni.lama cari sbb tgk kat remedi.my hb sendi bahu lari,nak try kat uncle ni blh bg alamat x

KBC said...

Delima,blh tau x kat mana rumah uncle cina ni.lama cari sbb tgk kat remedi.my hb sendi bahu lari,nak try kat uncle ni blh bg alamat x

KBC said...

Delima,blh tau x kat mana rumah uncle cina ni.lama cari sbb tgk kat remedi.my hb sendi bahu lari,nak try kat uncle ni blh bg alamat x

S.K.A said...

hu3..msti sakit neh smpai menjerit2..

Anonymous said...

Salam delima...boleh tau alamat tukang urut 2 x...

Anonymous said...

Saya baru lepas kene urut jugak. sebenarnye uncle ni ada jugak sorang anak. anak dy pon pndai urut. So anak dy ade wat service urut kat kedai Seng Seng berdekatan dengan Plaza Pelangi Johor Bahru. (Jalan Lupa). Ayah saya sakit tangan, da sebulan lebih. pergi klinik 2 kali tak baik. last2 g urut kat anak uncle ni, 2x urut. Alhamdulillah, terus baik. Memang kene amik num. Kedai ni bukak kol10. bila datang kol10 amik num, da num 29+,so datang la awal pg dlm 9pg tuk amik num. kadang2 sampai no 59. kalau terlepas, dy suh amik num semula. Naya seh. So, kesimpulan, pegi la mengurut.

Anonymous said...

Lorong 1 nombor 6, kg ungku mohsin johor.

Siti Zarakna Hamidon said...

Ade alamat nye tak? Atau no tel? Suami saya patah tgn

Anonymous said...

Saya baru berubat mulai semlm.Mengalami disc prolaps..kaki kanan dah pendek sikit.Tulang punggung lari.Kaki pun rasa tak selesa.Mula tu tgk org memang rs takut tp sy nk tempuh juga.Anaknya yg buat..dtg sy jln pun mcm org br lepas beranak..slow sgt tp lps aje rawatan diberi,wow!!Rasa lega sangat..jln pun dah laju.Kaki pun rs dah ok...mg best..esoknya sy dtg lg..kali ke2 bapanya yg buat..pd sy kuat lagi si anak yg buat.Saya lebih suka anak drp bapanya..sy mampu tahan bila anak yg buat.Ialah ikut orang jg.Klau tak tahan sakit dgn bapanya pun dah boleh meraung dibuatnya..tp itu sekejap aje..setiap rawatan dibuat begitu pantas sekali..tak rasa boring.servisnya cukup bagus dan cekap sekali.Mereka pun cukup ramah melayan pesakit yg datang..pasti akan ke sana lagi..bayarannya amat berpatutan sekali.

Syarifah Salwa said...

muar kat mana? blh bg alamat

NiShat Niaz said...

Uncle yg sama urut hari Ahad area tebrau. Ade sesispa tau alamat full?

Anonymous said...

Hii.. anonymos boleh bagi alamat anak uncle ni tak.. atau ade card name , sebab tulang belakang saye sudah lame sakit tak sembuh", boleh kan bagi tau alamat nye?? Saye minta tolong sangat, terimakasih

Sam Drake said...

Assalamualaikum.
Kepada sesiapa yang ada patah2, saya suggest dkt sifu ni. Orang yang buat ni Cina, jd saya mmg rekemen sgt. In sha allah akan sembuh dgn cpt. Pada yang xdak alamat, sini saya sediaka. Pastikan nak dtg, dtg awal2 sbb nnt nmbor giliran abis.

6, Lorong 1,
Kg Ungku Mohsin,
80350 Johor Bahru
8.00am - 7.00pm (ahad/public cuti)

Kedai Ubat Seng Seng
No. 128, Jalan Sri Pelangi,
80400 Taman Pelangi
12.30pm - 7.00pm (ahad/public cuti)

Sam Drake said...

Pembetulan :-

6, Lorong 1,
Kg. Ungku Mohsin,
80350 Johor Bahru
8.00am - 10.30am
3.00pm - 7.00pm
(Ahad / Public Tutup)

Kedai Ubat Seng Seng
No. 128, Jalan Sri Pelangi,
80400 Taman Pelangi
12.30pm - 2.30pm
(Ahad / Public Tutup)

Zain Zax said...

Berapa biayanya

syazwan abdul razak said...

Aritu urut kat ah chan tukang urut. Sebelum ni kalau duduk kaki kebas dan sesemut. Tapi lepas urut kebas dh xde cuma sesemut je. Silap aku jugak. Datang tgh ari. Tukang urut tu suh dtg pagi. Masa tu urat lembut. Pantang mcm2. Dh la semua favourite aku. Bayaran dia kalau urut sahaja rm 35 kalau ada ubat rm 10.
Aku suka tukang urut ni dia x menipu. Ada satu keluarga ni datang sebab nak.urut. Tukang urut tu ckp ni xyah urut. Cuma pantang je. Kalau dia nk.menipu.. Dah lama dia ambik.duit org tu. Hehehe..
Minggu depan aku nk g lagi

syazwan abdul razak said...

Aritu urut kat ah chan tukang urut. Sebelum ni kalau duduk kaki kebas dan sesemut. Tapi lepas urut kebas dh xde cuma sesemut je. Silap aku jugak. Datang tgh ari. Tukang urut tu suh dtg pagi. Masa tu urat lembut. Pantang mcm2. Dh la semua favourite aku. Bayaran dia kalau urut sahaja rm 35 kalau ada ubat rm 10.
Aku suka tukang urut ni dia x menipu. Ada satu keluarga ni datang sebab nak.urut. Tukang urut tu ckp ni xyah urut. Cuma pantang je. Kalau dia nk.menipu.. Dah lama dia ambik.duit org tu. Hehehe..
Minggu depan aku nk g lagi