Wednesday, April 17, 2013

jangan pentingkan diri sendiri

mesti semua orang tau Nasi Lemak Tanglin yang popular bangat tu kan
semalam Delima mencutikan diri kerana ada urusan  dengan Remiser di One World Hotel di Damansara.
Awal pagi kena keluar juga mcam nak pergi kerja -- klu tidak memang sakit nanti nak sampai ke Damansara sanan.   Singgah le di Nasi Lemak Tanglin untuk mengisi perut.

Sesampai di sana - pkwe ku memang x akan parking depan222 kedai tu - sebaliknya Delima tengok orang berpusu222 nak parking depan kedai -- biarlah mereka - asalkan tidak menyusahkan orang lain.

gambar di atas google

Pkwe ku cari tempat yg lapang cikit - Delima nampak ada tukang sapu tengah menyapu membersihkan kawasan parking tu - tetiba satu kereta MYVI terus masuk satu tempat parking yang kakak tu tengah menyapu di situ, jadinya kakak tu beredar bawak sampah22 mengheret dengan penyapu ke tepi sambil mulut dan mukanya melihat pada driver MYVI .  
Delima memang rasa menyinga - pergi le tempat lain nak parking masih bnyak tempat lapang. Biarlah kakak tu menyapu sampah222 tu bagi bersih.
Delima tunggu nak tengok Driver tu,  keluar le seorang gadis agak remaja  dengan ayahnya, lg sakit hati ni. Macam muka tidak bersalah je lagaknya......
itulah lumrah manusia  - memacam ragam nak parking kereta ni main redah aje......


4 comments:

Ummiarissa Mahdi said...

memang ramai yang suka buat begitu...kemudian akan tunjukkan muka tidak bersalah sama sekali...malu betul

fatin amalina husna said...

ada ke patot..silap hb mau kena tegur je tuan keta tuh..>.<

Delimasari said...

muka seposen yer Ummi - itule

Delimasari said...

harap222 nnati - tuan kete tersedar