Wednesday, February 26, 2014

basuh, kering dan lipat sendiri

 belum lg hantar kain ke dobi walaupun air telah di catu hampir 3 minggu di Taman Delima, Cheras tempat tinggal-ku   - bila kata air sampai aje mcam lipas kudong basuh kain dan penuhkan bekas222 yang ada, setakat ni masih bertahan basuh sendiri.

kalau udah kritikal benar memang akan hantar ke Kedai Dobi juga 
lebih mudah, basuh, kering dan lipat sendiri  terus simpan di almari
harga pun nampak berpatutan..

gambar google dari paper KOSMO... terima kasih

kengkawan camana dobi sendiri lg ke atau ke Kedai Dobi!!!!!!!!!!!!!!!

8 comments:

Farah Waheda Wahid said...

option yang bagus ni kalau tak ada air, jimat sikit guna air kat rumah ye tak???

adzairdawati makdara said...

mmg susahhh kalau takde air ni.. kalau dah darurat sangat kena juga hantar ke dobi kannn

msredcheesecake said...

kalau time takde air, dobi ada air ke?

Delimasari said...

yer Farah - klu udah xde air mmg tmpt ni jd pilihan

Delimasari said...

itule d kedai Dobi juga bila xde air makdara

Delimasari said...

betui jugak msredcheesecake - mgkin special kedai dobi kot sentiasa ada air

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Aisy Nasiha said...

Alahai.. tumpang panik dngan tempat yang kena catuan air. Tempat saya alhamdulillah tak ada. Tu yang marah anak jangan mandi lama2.. budak2 kan.. mana nak dgr.. tadi menangis bila saya paksa mandi sekejap je..