Monday, April 19, 2010

pulau kapas, ganu

Jumaat malam 16/4/10 bertolak le Marang sampai jam 5.30 pg sabtu ===
segala2nye selesai
jam 10 pagi bertolak ke pulau kapas...
dalam 40 orang semuanya..
4 boat telah menunggu kami....
masuk bot masing222

semasa nk naik bot tu
ada kerabat Istana hendak ke Pulau Kapas
adik kepada Yang Dipertuan Agong
yg bawak speedboat tu guard mereka = ada ramai masa tu...


chalet penginapan kami


makanan tgh kami
masak - ramai222
bawa dari Kuala Lumpur....


masa tgh ni = makan sungguh berselera......
sebab petang hari sabtu selepas asar ke tgh laut
program mencandat sotong bermula.....
mmg excited.... nak mencandat.
Sebelum tu mmg daku makan ubat tahan muntah
Jam 5.30 petang ready semua bertolak ke tgh laut
4 org tinggal di chalet menunggu tangkapan sotong kami nnti utk dibakar
Jam 6 sampai
air laut nampak begitu berombak tp abaikan aje...
janji dpat mencandat sotong
enjin boat dimatikan - sauh dijatuhkan
pakcik dan tekong bg kami pancing jatuhkan ke laut operasi mencandat bermula
Boat bergoyang222, membuai di tengah laut...
Tidak sampai berapa second - daku telah mula panas dan loya datang
mntak pertolongan kawan tanggal life jacket..
haaaaa tu dia pancing ntah kemana
kepala di hulur ke air
isi perut telah keluar
bukan sekali bukan dua kali - berterusan
sampai xde pe lg nak kuor dari perut ni =
daku tengok kawan ku lg sorang pun kejadian yg sama
xde malu dan segan ngan kawan yg lain terdampar atas boat
bayang sotong xnmpak lg
pejam mata - ok le ckit tp bla buka mata
berlaku lg = aduhhhhh
jadi spiderwoman merangkak dalam boat = xleh berdiri pening.....
masa tu jam 9.00 mlm =
pakcik tu kata 3 boat yg lain udah pulang..
bila dia tgk daku udah separuh nyawa asik termuntah sahaja.
Kte balik le yerkkkk..... lega rasanya...
tapi dalam perut masih nak kuor lgi...
xleh d tahan-tahan = fuhhhhhh kuor habis
rekod memuntahkan segala yg ada dlm perut ni...
sotong xdpt ==
hanya tekong tu dpt seekor sahaja...
nak dijadikan cerita majoriti rakan22 yg lain kena masalah
yang sama semacam daku...
ketawa bila balik ke chalet bercerita....
Masih terbayang2 dlm boat malam berkenaan
Malam tu balik mkn maggie = diaorg balik awal masakan utk kami
xlalu nk makan = tenaga habis = sotong pun xde......
itu le pengalaman yg tidak boleh dilupakan...
nasib le siang tu ada beli sedikit sotong di pasar
bakar dan makan = sedap manis isinye...
ada satu couple tu sampai ke chalet pun dia rasa
chalet tu bergoyang = macam dalam boat .....
terus tidor sampai pagi......
itu le penangan mabuk laut..................

8 comments:

cyanamoose said...

tkpo kak Delima... janji dapt makan sodap.. hehe.

Izan said...

sedapnya... leleh da air liur. hahahahah

Gieyana said...

bestnyer..x pernah smpai lg kt sn...insyaallah satu hr nnt..hehehe

Delimasari said...

tq cyana

Delimasari said...

Yer IZAN.... SIS leh masakan utk IZAN....

Delimasari said...

betul tu Gie.....
Pulau Kapas yg cantik

JJ@ratu78 said...

pengalaman tu weh....pasni serik ke weh ??

POSH76 said...

ni yg tak leh tahan nak p ni....huhu